Hoogwaardige aluminium gevelbekleding met Renson L.050 HF lamellen op het zwembad van de Stern in Potsdam

Gevels zijn het gezicht van een gebouw en vertellen veel over de functie en esthetiek ervan. Bij moderne architecturale ontwikkelingen wordt veel waarde gehecht aan duurzame, esthetisch aantrekkelijke en functionele geveloplossingen. Bijzonder populair in dit opzicht zijn lamellenwanden van aluminium, die gebruikt kunnen worden als privacyschermen en om de licht- en luchtstroom te regelen.
In dit blogartikel willen wij van rotec, als 25-jarige premium partner van het Belgische bedrijf Renson, u laten kennismaken met de hoogwaardige aluminium gevelbekleding met lamellen van het type Renson L.050 HF, die geïnstalleerd werd aan het zwembad van Stern in Potsdam.

Ontwerp en esthetiek

In de moderne architectuur gaat de trend steeds meer in de richting van functionele esthetiek. Eén zo'n trend wordt weerspiegeld in het gebruik van aluminium lamellenwanden. In dit artikel wil ik u graag laten kennismaken met het RENSON LINIUS® lamellenwandsysteem L.050HF, dat werd geïnstalleerd op de gevel van het zwembad van Stern in Potsdam. Dit systeem combineert hoogwaardige materialen, technisch raffinement en een aantrekkelijk ontwerp.

Materiaal en oppervlaktebehandeling

Het L.050HF lamellengevelsysteem van Renson bestaat uit geëxtrudeerde aluminium profielen van het type ALMgSi0.5. Deze aluminiumlegering is niet alleen robuust, maar ook corrosiebestendig. De oppervlaktebehandeling van het aluminium is door de architect gespecificeerd en past naadloos in het totaalbeeld van de gevel.

:

Bouw

Het speciale kenmerk van het RENSON LINIUS® lamellenwandsysteem L.050HF is het gebruik van Z-vormige ventilatieroosters. Deze roosters bieden een grote doorgang en hebben uitstekende weerbeschermende eigenschappen. De lamellen worden eenvoudig en discreet gemonteerd door middel van clipmontage in de lamellenbeugels (L.050.11 en L.050.12 in het stootbereik) die deel uitmaken van het systeem. Deze methode zorgt ervoor dat de lamellen lineair lopen en garandeert tegelijkertijd een stevige verbinding.

Belangrijkste prestatie-indicatoren

 - Optische vrije doorsnede: 70%
- Fysieke vrije doorsnede: 60%
- K-factor / weerstandscoëfficiënt: 8,03

De technische prestatie-indicatoren zoals de fysieke en optische vrije doorsnede bieden een uitstekende balans tussen ventilatie-efficiëntie en privacy. 

Windbelasting en spanwijdte

Bij een windbelasting van qb = 800 Pa is de mogelijke vrije overspanning van de L.050HF lamel 1.043 mm. Dit spreekt voor de hoge stabiliteit en geschiktheid van het systeem, zelfs onder moeilijke weersomstandigheden.

Toepassing bij het zwembad van Stern in Potsdam

Bij het zwembad in Potsdam komen deze technische hoogstandjes goed tot hun recht. De gevel past harmonieus in het totaalconcept van het gebouw en biedt zowel functioneel als esthetisch een echte meerwaarde. De lamellen zorgen voor efficiënte ventilatiemogelijkheden en beschermen tegelijkertijd tegen de elementen.

Conclusie

Het RENSON LINIUS® L.050HF lamellengevelsysteem betekent een revolutie in gevelbekleding. Het gebruik van hoogwaardige materialen, geavanceerde constructiemethoden en een doordacht technisch ontwerp maken dit systeem ideaal voor moderne gebouwen zoals het zwembad van Stern in Potsdam.

Het systeem is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook technisch zeer efficiënt en biedt uitstekende ventilatie- en beschermingseigenschappen. Het is dus emblematisch voor de vooruitgang in geveltechnologie die zowel qua esthetiek als functionaliteit overtuigend is.

VERZENDING - Uw project, onze realisatie

De roosters van rotec worden nu in heel Europa gebruikt. Wij leveren wekelijks aluminium roosters, ventilatieroosters, weerbeschermingsroosters, dakluiken, rookafzuigluiken en ventilatieroosters voor schachtrookafzuiging aan de regio München, Hamburg, Frankfurt, Leipzig, Keulen, Dortmund, Saarbrücken, Stuttgart, Bremen, Saarbrücken en Wenen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of als u geïnteresseerd bent in onze producten. info@rotec-berlin.de

 

0 Reacties

Een commentaar indienen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *