Schachtrookafzuiging voor liften met de
Dakluik RW3000+: Innovatie in liftconstructie

Het rotec dakluik RW3000 is in 2018 speciaal ontwikkeld voor schachtrookafzuiging voor liften op platte daken. De motor van het afsluitbare dakluik kan worden aangestuurd door elk SHEV-systeem op locatie of handmatig, waardoor een flexibele regeling mogelijk is.

 

Technische specificaties

Het dakluik bestaat uit een dubbelwandige GVK-basis die zorgt voor een thermische scheiding tussen het aluminium dakluik en het dak. Dit voorkomt ongewenste effecten zoals ijsvorming en condensatie op het dakluik, wat de algehele kwaliteit en functionaliteit van het systeem verbetert.
De gebruikte ventilatieroosters zijn gemaakt van geanodiseerd en weerbestendig aluminium. De roosters zijn aan de binnenkant voorzien van een roestvrijstalen vliegengaas. Dit voorkomt dat ongedierte de schacht binnendringt. De vuurvaste klapramen zorgen voor ventilatie rondom en zorgen voor extra controle en efficiëntie.

CE-certificering

De CE-certificering van het RW3000 dakluik is een beslissend bewijs van kwaliteit en een voorwaarde voor het op de markt brengen van het product binnen de Europese Economische Ruimte. Het toont aan dat het product voldoet aan de toepasselijke Europese richtlijnen, vooral met betrekking tot gezondheid en veiligheid.

Uitdagingen op het gebied van veiligheid en energie-efficiëntie - brand en dagelijkse ventilatie

De veiligheid van liftsystemen vereist speciale aandacht, zowel in geval van brand als bij dagelijks gebruik. Het RW3000+ dakluik zorgt voor een betrouwbare rookafvoer in geval van brand en maakt energiegeoptimaliseerde ventilatie in het dagelijks gebruik mogelijk om onnodig energieverlies te voorkomen.

Wettelijke vereisten

Tijdens de ontwikkeling van het RW3000+ dakluik werd rekening gehouden met talrijke normen en wetten die de werking van liften en liften regelen, waaronder:
- Hefwet EG/2006/42
- Bouwrecht en nationale bouwvoorschriften (ENEV, LBO, DIN 1946-6)
- Liftnorm EN 81-20
- BetrSichV 2015
- DIN 12101-2

Conclusie

De integratie en planning van liftsystemen is een complexe taak waarbij in gelijke mate rekening moet worden gehouden met veiligheid en energie-efficiëntie. Het rotec RW3000+ dakluik is een uitstekend voorbeeld van innovatie op dit gebied en biedt een efficiënte oplossing die deze uitdagingen aankan. Met de extra functies van weerbestendig aluminium en vuurbestendige scharnierende ramen biedt het een betrouwbare en effectieve oplossing. Vertrouw op kwaliteit en technologie die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Verzending

Vandaag de dag worden rotec dakluiken in heel Europa gebruikt. rotec levert wekelijks dakluiken, rookafzuigluiken en ventilatieroosters voor schachtrookafzuiging aan de regio's München, Hamburg, Frankfurt, Leipzig, Keulen, Dortmund, Saarbrücken en Stuttgart.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op: www.dachhaube.com

0 Reacties

Een commentaar indienen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *