Helaas zijn er geen originele foto's van de rijbak met de roestvrijstalen spiegels.

Hoe vervormde spiegelbeelden een les in metaalbewerking werdenN

In het hart van de metaalverwerkende industrie kom ik vaak verhalen tegen die niet alleen een glimlach op mijn gezicht toveren, maar ook waardevolle inzichten opleveren. Nog niet zo lang geleden had ik zo'n onvergetelijke ervaring bij rotec, die de veelzijdigheid en onverwachte uitdagingen van spiegelgepolijste roestvrijstalen spiegelplaten liet zien.

Het begon allemaal met een bestelling van een klant die tien roestvrijstalen spiegelplaten van 1250 x 2500 mm kocht. In tegenstelling tot wat ik gewoonlijk doe, vroeg ik niet naar het beoogde gebruik van deze platen. Twee weken na levering door ons logistieke centrum kreeg ik een telefoontje van de klant met de mededeling dat er een "moeilijk probleem" was. Nieuwsgierig informeerde ik naar de aard van het probleem en kreeg een antwoord dat me aanvankelijk verbaasde.

De klant vertelde me dat hij eigenaar is van een manege, die ook een overdekte rijhal heeft. Hij had de spiegelpanelen aan de muur bevestigd om de dressuurruiters in staat te stellen de bewegingen van hun paarden te observeren. Maar wat begon als een innovatief idee leidde tot een onverwacht resultaat: de paarden schrokken toen ze zichzelf in de spiegel zagen, omdat ze vervormd leken door de ongelijke wandmontage - met ultralange, dunne benen en dikke hoofden. Dit onbedoelde "kermiseffect" veroorzaakte enige onrust in de rijbak.

Ik moest een glimlach onderdrukken toen ik dit verhaal hoorde. Maar er moest een oplossing voor het probleem gevonden worden. Na grondig onderzoek bleek de oplossing te liggen in het gebruik van een zeefdrukplaat, die bekend staat om zijn vlakheid en stevigheid. Een timmerman lijmde de roestvrijstalen spiegelplaten op deze plaat om de oneffenheden van de muur weg te werken. De nieuw geconstrueerde muurbevestiging bracht uiteindelijk de gewenste tevredenheid terug bij paard en ruiter, en de training kon zonder verdere incidenten worden voortgezet.

Deze ervaring benadrukt niet alleen de bijna onbeperkte toepassingsmogelijkheden van splintervrije roestvrijstalen spiegels - van het bekleden van kolommen en muren tot het gebruik als veiligheidsspiegels in maneges. Het laat ook zien hoe belangrijk professioneel advies en installatie zijn. Bij rotec hechten we er veel belang aan om onze klanten niet alleen te ondersteunen met producten van hoge kwaliteit, maar ook met onze expertise en probleemoplossend vermogen.

Dit verhaal is een levend voorbeeld van de veelzijdigheid van onze producten en het belang van uitgebreid klantenadvies. Voor meer informatie over onze spiegels van roestvrij staal en hun verschillende verwerkingsmogelijkheden, nodig ik u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze Website om onze website te bezoeken. Daar vindt u niet alleen technische details, maar ook inspiratie voor uw volgende project.

Karl Marx, rotec-berlin

1 Reactie

  1. Femke Taal

    Op een dag liet mijn vriendin Pettie haar lemuur en buidelrat achter in een van haar onderzoekskamers (zij is de dierenarts-dierenarts). Deze kamer had een veiligheidsspiegel van inox voor het geval er een groot dier, zoals een grote hond of steenbok, behandeld moest worden, zodat het dier de spiegel niet kapot kon slaan en gevaar kon opleveren voor het dier en de artsen. En toen ze terugkwam, dartelden deze dieren heen en weer terwijl ze zichzelf zagen, wat voor veel amusement zorgde.

    Maar zoals ze me meldde, werd dit niet herhaald toen een eigenaar zijn familie pistoolgarnalen binnenbracht voor controle. Als u dit dier niet kent, dan is het een dier dat heel hard geluid maakt met zijn klauw om vissen te verdoven en op te eten! Blijkbaar gebruikte het dier zijn klauw om spiegels te kraken voor zijn eigen plezier. Pettie was erg in de war toen ze zag dat het dier bleef proberen om deze inox spiegel te kraken en inderdaad een band verloor omdat het niet lukte!

    Ze vertelde de garnaleneigenaar dat als dit nog een keer zou gebeuren, ze voor haar eigen dokterskosten zou opdraaien, omdat deze garnaal zo'n hard geluid in de gehoorgang maakte! (Maar Pettie maakte natuurlijk maar een grapje en de eigenaar zou niet worden aangeklaagd omdat het een grapje was, moet ik zeggen)

    Antwoord

Een commentaar indienen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *