Waar komen de grote prijsverschillen in dubbele piketomheiningen vandaan?

De populariteit van dubbel gaas als afrasteringssysteem in Europa is onbetwist. Deze populariteit is te danken aan hun robuuste constructie, het feit dat ze grotendeels onderhoudsvrij zijn en hun hoge kosteneffectiviteit. Ondanks een hogere initiële investering in vergelijking met gaashekwerken, betaalt de investering zich op de lange termijn terug. Traditioneel wordt het dubbele gaas al vier decennia lang vervaardigd met een maaswijdte van 50×200 mm, twee dwarsdraden van 8 mm rondstaal en een verticale staaf van 6 mm rondstaal. Na de productie worden de matten thermisch verzinkt in een vol bad, waardoor ze bijzonder robuust en duurzaam zijn - een kenmerk van rotec kwaliteit.

Waarom worden dubbele gaaspanelen steeds goedkoper?

De afgelopen jaren zijn verschillende fabrikanten begonnen met het produceren van dubbel gaas met steeds dunnere draden. Tegenwoordig is er dubbel gaas op de markt waarvan de horizontale draden slechts 6 mm dik zijn en de verticale draden 5 mm. Ter vergelijking: een dubbelstaafmat (2030 x 2510 mm) met 8/6/8 draden weegt ongeveer 40 kg per stuk, de dunnere versie met 6/5/6 draden slechts 29 kg - een besparing van 11 kg staal per mat.

Visueel zijn deze matten voor de leek bijna niet te onderscheiden. De dunnere dubbelstaafmatten bieden echter niet dezelfde robuustheid en stabiliteit als hun dikkere tegenhangers. Afhankelijk van hoe stabiel en duurzaam u uw afrastering wilt hebben, moet u met deze verschillen rekening houden bij uw aankoopbeslissing.

Het belang van oppervlaktebehandeling thermisch verzinken

Een andere belangrijke overweging bij de aankoop van dubbelwandige gaaspanelen is het type oppervlaktebehandeling. De traditionele methode, waarbij de gaaspanelen van ruw ijzer worden gemaakt en vervolgens in een vol bad thermisch worden verzinkt, biedt optimale bescherming tegen corrosie. Deze methode zorgt ervoor dat de zinklaag intact blijft en beschermt het gaas op de lange termijn tegen roest.

Er is echter ook een rendabeler proces waarbij de draden tijdens de productie worden gegalvaniseerd (bandverzinkt draad). Het nadeel van dit proces is dat de zinklaag afbrandt wanneer de kruispunten aan elkaar worden gelast, wat de corrosiebescherming vermindert. Zelfs een latere poedercoating kan dit niet volledig verhelpen. Afhankelijk van de weersinvloeden kan dubbelstaafmatten bij de lasnaden gaan roesten, soms zelfs binnen de garantieperiode.

Onze kwaliteitsbelofte

Bij rotec zijn alle aangeboden dubbelstaafmatten thermisch verzinkt in een vol bad. Om er zeker van te zijn dat u een oppervlaktebehandeling van hoge kwaliteit krijgt, raden wij u aan een schriftelijke bevestiging te vragen dat het dubbelstaafs gaas dat u hebt gekocht, na fabricage thermisch verzinkt is. Dit geldt ook voor de oppervlaktebehandeling van de bijbehorende afrasteringspalen.
Als u op zoek bent naar een duurzame en robuuste dubbele piketomheining of veiligheidsomheining, let dan op deze kwaliteitskenmerken en kies een product dat aan uw eisen voldoet. Wij bij rotec garanderen u de hoogste kwaliteit en duurzaamheid van onze producten.
Dit artikel is bedoeld voor architecten, planningsbureaus, metaalbewerkers, gevelbouwers, gebouweigenaren en industriële bedrijven. Wij bij rotec hechten veel belang aan kwaliteit en zijn de ideale partner voor uw projecten. 

Meer informatie over industriële afrasteringen, Veiligheidshekken, Natuurlijk draad Elektriciteitsomheining kunt u vinden op onze website www.rotec-berlin.de/zaun/


Telefonische informatie ook beschikbaar op +49 30 789039-0

Bescherm uw infrastructuur vandaag en stel uw toekomst veilig.

 

0 Reacties

Een commentaar indienen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *