Voordelen van natuurlijke ventilatie van ondergrondse garages en parkeergarages: Een casestudy met het ventilatieluik D40 van rotec

De ventilatie van ondergrondse garages en parkeergarages is een beslissende factor voor de veiligheid en het comfort van de gebruikers. Naast mechanische systemen heeft natuurlijke ventilatie zich bewezen als een efficiënt en economisch alternatief. In dit blogartikel worden de voordelen van natuurlijke ventilatie van ondergrondse garages besproken, waarbij het ventilatieluik D40 van rotec wordt gepresenteerd in de context van een echt project.

Probleem: een kantorencomplex in Hamburg

Voor een kantorencomplex in het noorden van Hamburg werd een weersgeoptimaliseerde oplossing gezocht voor een bestaand ventilatiesysteem. Voorheen werd het systeem van verse lucht voorzien via een in de grond verzonken ventilatieschacht, terwijl de afvoerlucht erboven werd afgevoerd. Regen en sneeuw vielen echter door de horizontaal geplaatste roosters, waardoor een structurele verbetering noodzakelijk werd.

De oplossing: ventilatieklep D40 van rotec

Als antwoord op de uitdagingen werd een ventilatieluik / dakluik D40 met stalen onderconstructie gebruikt als een op maat gemaakt product. Dit luik heeft verschillende voordelen:

Licht materiaal

Het aluminium dat voor de ventilatieroosters en het dak wordt gebruikt, kan met de hand worden gemonteerd en is corrosiebestendig, waardoor een duurzame, hoogwaardige en functionele constructie wordt gegarandeerd. De onderbouw bestaat uit een thermisch verzinkte staalconstructie.

Optisch aanpassingsvermogen

Het eenvoudige en gestroomlijnde uiterlijk van het D40 ventilatierooster past naadloos in moderne omgevingen en biedt architecten veel ruimte voor ontwerp.

Gebogen dakconstructie

Het gebogen ontwerp van het dak voert regenwater eenvoudig af naar de zijkant, terwijl de luchttoevoer aan de zijkant ervoor zorgt dat het ventilatiesysteem eronder zelfs bij zware blad- of sneeuwval goed blijft functioneren.

Veiligheid en kostenbesparingen

De ventilatiekap voorkomt een val en vereist minder onderhoud, wat op lange termijn tot lagere bedrijfskosten leidt.

Waarom natuurlijke ventilatie?

Natuurlijke ventilatiesystemen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenefficiënt. Ze verlagen het energieverbruik en de onderhoudskosten en zijn vaak eenvoudiger te installeren dan mechanische systemen. In combinatie met het D40 ventilatiekapje van rotec wordt een optimaal ventilatieconcept gecreëerd dat veiligheid, functionaliteit en esthetiek met elkaar in harmonie brengt.


 

Conclusie

Het D40 ventilatieluik van rotec biedt een robuuste en flexibele oplossing voor de natuurlijke ventilatie van ondergrondse garages en parkeergarages. Dankzij het doordachte ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen is het een duurzame, rendabele en veilige optie voor moderne bouwprojecten.

 

VERZENDING - UW PROJECT, ONZE REALISATIE

rotec ventilatieroosters voor natuurlijke ventilatie van ondergrondse garages en parkeergarages worden nu in heel Europa gebruikt. Wij leveren wekelijks lamellenwanden, gevelkasten, dakluiken, rookafzuigluiken en ventilatieroosters in de regio's München, Hamburg, Frankfurt, Leipzig, Keulen, Dortmund, Saarbrücken en Stuttgart.

1 Reactie

  1. Elektrische verwarmingsketel 200l

    Dit artikel biedt een overzicht van de voordelen van natuurlijke ventilatie in ondergrondse parkeergarages en -garages. Bedankt voor het delen.

    Antwoord

Een commentaar indienen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *